in de klas

Een complete lesmethode

Informatie voor docenten

Voorakant Topografie boekje Topografie in de Klas: Topografie lesmethode voor het onderwijs

Topografie is een verplicht onderdeel van het Nederlandse basis en voortgezet onderwijs. Daarvoor is een lijst opgesteld door het Cito en de KNAG met honderd geografische locaties in Nederland, honderd in Europa en honderd in de wereld die elke leerling moet beheersen.

Een veelgehoord probleem waar docenten en dus leerlingen tegenaan lopen is het nauwelijks beschikbaar zijn van gratis of betaalbare kaarten van Nederland, Europa en de Wereld die voldoen aan de minimale eisen die gesteld zijn aan topografie onderwijs, de zogenaamde Cito 100.

Wat is het

Topografie in de Klas biedt de oplossing in de vorm van een complete lesmethode!

De lesmethode bestaat uit:
– Een topografieboekje om te downloaden
– Een online topotrainer voor leerlingen
– Toetsen genereren voor docenten*

Alle kaarten in het topografieboekje hebben eenzelfde heldere duidelijk opmaak. Ze zijn er in meerdere varianten: kaarten die ingekleurd moeten worden of gekleurde kaarten, kaarten waarbij een cijfer ingevuld moet worden of juist cijfers in de kaart. Het kan allemaal!

Met de online Topotrainer bereiden uw leerlingen zich perfect voor op de toetsen. U als docent kunt de resultaten van uw leerlingen ook bekijken**, wanneer zij een account aangemaakt hebben. Zo houdt u de vinger aan de pols!

Voor u als docent wordt een functie ontwikkeld om toetsen te genereren. Daarbij ligt de nadruk op gebruikersgemak voor u als docent. Deze functie zal voor aanvang schooljaar 2013-2014 volledig beschikbaar zijn.

*Deze functionaliteit zal voor aanvang van het schooljaar 2013-2014 beschikbaar komen.

Gedrukte boekjes

Het is mogelijk om de boekjes te laten drukken, tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Wij werken hard aan een eenvoudige bestelmodule, waarmee u direct een bestelling kunt plaatsen bij onze drukker. De verwachting is dat deze optie voor eind Juli 2013 beschikbaar is. Tot die tijd vragen wij u vriendelijk contact met ons op te nemen. Geef daarbij aan welke samenstelling u zou wensen en in welke oplage. Wij laten u dan zo spoedig mogelijk weten wanneer de boekjes geleverd kunnen worden en tegen welk tarief.

ELO koppelen

Kennisnet FederatieTopografie in de Klas is gemakkelijk te koppelen aan vrijwel elke Elektronische Leeromgeving (ELO), zodat uw leerlingen eenvoudig kunnen inloggen. Wij zijn daarvoor aangesloten bij de Kennisnet Federatie. De Kennisnet Federatie verzorgt de koppeling tussen scholen, ELO’s en digitaal lesmateriaal. Bekijk hier of uw school is aangesloten op de Kennisnet Federatie, zie hier een overzicht van alle aangesloten ELO’s.
Om Topografie in de Klas te koppelen aan uw ELO zijn er twee zaken van belang:

 

1. Voor uw ELO beheerder

De beheerder van uw ELO heeft een URL nodig die hij/zij kan toevoegen aan uw ELO. Daarvoor kan de volgende URL worden gebruikt:
http://tpgrf.nl/uo

2. Optimale verwerking van persoonsgegevens

De Kennisnet Federatie verstrekt, nadat de leerling is ingelogd via uw ELO, een beperkt aantal gegevens aan Topografie in de Klas.
Uw school moet echter toestemming geven, zoals bij vrijwel alle digitale leermiddelen, om de Kennisnet Federatie ook de volgende gegevens door te laten geven aan Topografie in de Klas: achternaam, tussenvoegsel, e-mailadres en klas.

Om die toestemming te verlenen gebruikt u het volgende formulier: Verzoek iDP ARP.

Wanneer uw school geen toestemming heeft gegeven dan zal de leerling altijd gevraagd worden de ontbrekende gegevens handmatig in te voeren. Daarbij is altijd een risico aanwezig, bijvoorbeeld wanneer een leerling zijn/haar klas anders invoert dan u in uw profiel gedaan heeft. Het koppelen van uw leerlingen aan uw account, zodat u de resultaten van uw leerlingen kunt bekijken, wordt lastiger.